Maistri Marpurgi in srednjeveški Maribor

Kulturno in umetniško društvo Maistri Marpurgi predstavlja življenje v srednjem veku. Delijo znanja in veščine takratnih rokodelcev, ki bodo v treh dneh dvorišče Vetrinjskega dvora, popeljali skozi čas, nazaj v srednji vek. Sami zase pravijo:

Maistri Marpurgi

˝Maistri Marpurgi se ukvarjamo z uprizarjanjem srednjega veka.
Smo slovita vikinška skupina rokodelcev, obrtnikov in bojevnikov iz cele Slovenije, s sedežem v Mariboru. S pomočjo izročil in naukov naših prednikov se ukvarjamo z izdelavo orodja, orožja, nakita, lesenih in železnih izdelkov ter drugih predmetov po starih rokodelskih tehnikah in skrivnostih stroke. Med nami so tudi vešči zeliščarji in vrači, varuhi našega zdravja, še posebej pa radi varimo zdravilne napitke. Celoten tabor pa vzamejo pod okrilje kuharski mojstri, ki poskrbijo, da vsak dan jemo kot jarli.

Obiskovalci lahko pridejo na obisk v naš interaktivni tabor, v katerem lahko najdejo lesene srednjeveške igre tako za otroke kot tudi za odrasle, kovača, orožarja, rezbarja, pletiljo, šiviljo, tkalko, krojača, zeliščarko, varilce napojev,  usnjarja, steklarja, šamanko, glasbenike, kuharice in mnoge druge obrtnike.

Prikazane obrti na dan dogodka so odvisne od razpoložljivosti članov društva.˝

Veseli smo, da so Maistri Marpurgi partnerji prvega FESTIVALA ROKODELCEV Maribor!

Uradna stran Maistri Marpuri
festival rokodelcev
Festival rokodelcev je prostor druženja in predstavitev rokodelcev v obliki sejma in delavnic.
© 2023 Festival rokodelcev. Vse pravice pridržane.