FESTIVAL ROKODELCEV Maribor

Zavod VIP MARS Maribor bo letos z namenom krepitve vsebin kulturne dediščine in obogatitve programov ponudbe kulturno-umetnostne vzgoje izvedel prvi Festival rokodelcev. Festival bo potekal med 1. in 3. 12. 2023, v prostorih Vetrinjskega dvora.

Namen festivala je povezati, predstaviti staro obrt in promovirati rokodelce ter z njimi poklice, ki so del kulturne dediščine ali počasi zaradi sodobnega načina življenja in potreb ljudi, tonejo v pozabo ter s pomočjo kulturno-umetnostne vzgoje, kot pedagoške metode, njihova znanja predstaviti širši javnosti.

Sodelujočim rokodelcem bomo omogočili brezplačno ocenjevanje strokovne žirije za mednarodno priznani certifikat rokodelstva Art&Craft, ki ga izdaja Obrtna zbornica Slovenije (OZS). V soboto, 2. 12. 2023, bo tako potekalo ocenjevanje komisije OZS, hkrati bomo izvedli predstavitev dela zbornice, bistvo naziva ter novosti, ki jih naziv prinaša v letu 2024.

S festivalom želimo vzpostaviti promocijo rokodelcev in obrtnikov, spodbuditi ohranjanje starih rokodelskih znanj in omogočiti otrokom in mladim, da se srečajo s poklici in znanji, ki bi se lahko v prihodnje ponovno obudili ali bi s pomočjo ročnih spretnosti, ki jih lahko ob tem mladi pridobijo, razvili nove sodobnejše produkte. V ta namen bomo na festivalu predstavili idejo in s posebno komisijo postavili temelje za naziv Spretne roke, ki bi na dolgi rok povezal rokodelce v spletni katalog. 

Poleg predstavitve starih obrti in rokodelcev ter drugih spremljevalnih aktivnosti, bo med festivalom, vsak dan med 10.00 in 19.00 uro, potekal prodajno – razstavni sejem ustvarjalcev, oblikovalcev in rokodelcev.

Prijavnica za sejem na Festivalu rokodelcev: https://forms.gle/jmEgj8G6jUfKzEDn7

Zadnji rok za oddajo prijavnice je 5. november, izbor sodelujočih bo objavljen najkasneje v petek, 10. novembra 2023.

Na sejem se lahko posameznik prijavi za posamezen dan, dva dni ali vse tri. Pri večjem številu prijavljenih, bomo naredili izbor sodelujočih, kjer bodo imeli prednost tisti, ki so se prijavili za vse tri dni.

SAMOSTOJEN RAZSTAVNI PROSTOR (MIZA + STOL)CENA (BREZ DDV) *
3 DNI 150 EUR
2 DNEVA110 EUR
1 DAN65 EUR

* DDV ni obračunan na podlagi Zakona o davku na dodano vrednost (nismo zavezanci za DDV).

Podroben opis za pridobitev certifikata Art&Craft in programa Spretne roke bo na voljo po izboru sodelujočih.

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo.

Lep pozdrav,

Ekipa Festivala rokodelcev

festival rokodelcev
Festival rokodelcev je prostor druženja in predstavitev rokodelcev v obliki sejma in delavnic.
© 2023 Festival rokodelcev. Vse pravice pridržane.